Sunday, 22 January 2012

Ekin Rindu kakak :'(

Assalamualaikum ..hmmm , lamanye ekin tak update blog . Rindu pulak nak entry kat sini :)
Mgkin kat sini ekin bole luahkan ape yg terpendam hihi. 
Story ni , ekin ingat sampai bila2 , ini lha luahan kecil dari ekin :)
ekin kenal dgn seorang kakak yg begitu baik :)
namanye 
Nur Emylia Zulaikha Balqis :)
cantik namanye seperti orgnye tw :) 
tapi ......... 
Event kakak angkat , da angap kakak kandung tw :)
Sebenarnye , Kakak ekin baru je meninggal dunia pada tarikh 06/01/2012 .
Kakak meninggal di sebabkan accident dan mengalami
penderahan otak yg teruk. 
Ya Allah , ekin mengucap panjang dpt berita kakak accident..
Yg bg th adk angkat kakak jugak ..
Buat Pengetahuan , event kakak da tinggalkan ekin n sya
kami tetap sayangkn kakak sangat2 tanpa nota hujungnya :)
kami selalu doakan kakak bahagia d sana , 
kakak tunggu ekin ye :)
kakak , event ekin tak tersampaian jumpa kakak .
tapi muka kakak sentiase d ingatan ekin :)
muka kakak sweet sangat2 , geram tw ..
Sebelum kakak accident , kakak cari ekin kan petang tuh ..
hmm ekin nak mnx maap , 
sbb buat kakak tertunggu2 , ekin rase sangat2 terkilan :(
Ekin tak bole time sumenye , bila ingat kakak je
ekin nangs , selalunye kakak ade je temankan ekin
kakak nasihat ekin , pujuk ekin , ceria kan ekin
tapi sekarang mana kakak ????
ekin pulak yg cari kakak .. knp kakak ??
hidup ekin sunyi sgt2 , 
ekin tak sangup , iya mmg ekin nampk gembira n tersenyum !!
tapi hati ekin ni menangs kat dalam , ekin tanggung sorg2
sbb ekin tak nak sume org rase ape yg ekin rase ..
bia ekin je yg rase sakit , tapi ...
ekin tak nak org lain rase :(
kakak , ekin ingat kata2 kakak
"Kalau kita tak mampu nak luakan perasaan pada orang lain , Luahkan lah pada air mata utk melepaskan perasaan kita"
ekin sentiase ingat kata2 kakak ..
Kakak , ape2 pun .. kakak kat sane jgn risau k . Sya bole jage ekin .. 
Ekin kan adk kakak jugak :)
if sya nakal , ekin mara dye .. hihihi
Kakak adelah kakak yg paling ekin sayang sangat2 .. muahh :*
i miss u my sis and i love u forever ..
sentiase menyayanyi kakak selama2nya :)

AL-FATIHAH
Semoga rohnye di cucuri rahmat :) 
amin ..

Friday, 18 November 2011

MY STORY :'(

Salam , korg.. aku rase ak da lama tak update blog .. tetapi utk hari ini ...
pada pukul 01.30am pada tarikh 19.11.2011
ada patutnye ak nak luahkan kat sini .. sebab ak da tak boleh
tanggung lg ape yg ak pendamkannye ...
ape yang ak nak story kan ni .. wt kan ak sedih sangat2..
this is my story, im not copy and paste..my original story....!!
sory guys, mybe bi ak x pndai sgt ...huru hara skit..!
korg tengok kan ak letak kan gambar atas,
di tepi pantai.. oke yg ni ak saje tangkap ...
bile ak tgk gmbar ini , hati ak sayu sangat2.. seoalah2 ,
ade sesuatu akan terjadi ..
ak da putus bercinta , kiranye.. x lama x baru lha ...mgkn , tak ade jdoh kan..
tapi tak ape, mgkn lps ini ...dye dpt gurl perfect dari ak..
ak doakan kebahagian die selama2nya.. amin!
guys .. walaupun ak dengan die tak lama ..
tetapi ak hormat die .. walaupun , ak ni jenis pns baran n saje2 buat merajok..
tp dye penyabar .. ak respect kau k..
psl permandangan kt tepi pantai tuh , ak ingat kata2 kau ...
kau selalu mengadu kat ak , bile kau balik PD n balik kerja je.. terus kau
lepak kat tepi pantai kan ???
yes , memang ak ingat .. kau bagi th ..  kau tgk permandangan laut..
sambil kau memikirkan nasib family n penyakit kau kan ??
bile ak dengar n bace text kau , hati ak terkilan ..
sebab tuhan bg dugaan kau hebat , berbanding diri ak ni ..
Aku yakin kan diri kau , supaya kau lebih semangat ..
ak tahu kau mesti boleh dlm ape2 jua keadaan sekalipun kan ??
psl ayah kau tuh , tak usah lha kau bimbang k ..
sejahat2 ayah kau .. die tetap ayah kau ..
pls tlong jgn kau darhaka kt die k ??
ak selalu bg nasihat mcm tuh dulu , harap kau ingat lg k ??
pasal penyakit kau tuh . urmm
ak memang da tahu , kau sakit ..ak boleh rase kesakitan kau tuh..
sebab da byk kali kau mengadu kan yg kau betol2 sakit ..
oh tuhan , sampai  sekali gus kau bg dugaan kt die..!!!
ape yg ak nak ingat kan kt kau , bertapa besar dugaan yg ia bg ..
kuat kan lha semangat kau ??
kerana setiap dugaan , mesti ade berkat ...
dari luaran kau gembira , tapi dalama kau sakit kan ..??
bersabar lha ...
baru2 ni .. 1 berita buruk kau bg th ak ..
pg tuh kau jumpa doctor kan ??
then kau bagi th .. yg kau akan kena operate ..
sebab penyakit lelah kau yg da bertambah terok ..
kau asik demam n kena idung berdarah...
mesti kau sakit ??
serba salah ak d buatnye...
sebab ak tak jage kau ... mgkin ak ade
buat kan kau sakit kan ?? betol tak ????
oke x ape mgkin .. betol kenyataan ak betol..!!!
yg ak harap kau jage lha diri kau baek2 ..??
1 satu lg msg kau hantar kan kat ak ..
kau cakap yg ak ni Sahabat kau dunia dan akhirat ..
kau cakap lg yg ak ni baek dgn kau  n last kali kau cakap kau hormat ak selama
kau masih hidup ...
lepas ak baca text kau ... air mata ak bergelinangan weyh ..
ak rase tibe2 perasaan ak tibe bercampur aduk ..
perasaan serba slh , simpati , terkilan ,terharu sume ade 
perasaan yg datang time tuh ...
maap kan ak wey , sebab ak tak jage kau time sakit ..
ak tak nak d sebab kn ak .. kau asik memikirkan ak je ..
tak nak penyakit kau bertambah terok ...
i hope u forgive me oke ??
ak tahu kau susah nk memaapkan ak .. ??
besarnye dosa ak kat kau ... !!!
urmmmm ,,, ok baru lha ak phm ... dunia ni sume tak adil kan wey ??
ape yg ak harap , ak nak kau sembuh .. ak tak nak kau sedih dlm sume perkara ...
ak tahu kau kuat .. kau harus kuat oke ??!! dont give up ..!! 
ak tahu kau tgh menangis .. kau lemah
tp kau seolah2 kau tak nmpk kau lemah kan ??
ak respect kau sgt2 ..
oke lha guys ... ak da x sanggup nak text lg .. sedih sgt2 ..
bia lha ak angp story ak ni sebagai pangajaran buat diri ak ...
sebab lps ni ak nk hargai org yg sekeliling ak sume ...
kau kawan ak yg kenal n terbaek utk ak selama ni ..
ak harap kau tak kan lupe kan ak .. n ak tak lupe kan kau oke ??
im promise ..??? kite adalah kawan sampai dunia dan akhirat kan ??
thanks sbb bg ak peluang berkawan dgn kau k ???


sekali lagi ak nak mohon maap , 
segala tingkah laku ak kat kau , halal kan makan n minum ak ??
dan satu yg ak nak tolong lha .. jgn cakap psl mati .. kau tak ade hak nak sebut psl tuh !!
harap kau paham lha !!
 sampai d sini je lha ak story .. rase terkilan dll msih ade dlm diri ak ni ...


TERIMA KASIH ATAS KEBAIKAN KAU TERHADAP AKU , 
TERIMA KASIH SEGALA2NYE .. 


ASSALAMMUALAIKUM ....

Thursday, 6 October 2011

SeDiH SaNgaT :'(



Kesah tentang seorang Gf yang kehilangan orang yang tersayang :'(

Bf: Kita main satu game nak tak??
Gf: Game ape??
Bf: Macam ini, esok awak tak paya contact saya, maksudnya tak paya text,call or apa2 yang berkaitan lah. Saya pun buat macam itu dekat awak okay?? kita tengok sape menang!!
Gf: Okay!!
Esoknya: Si Gf terpaksa lah tahan rindu dekat Bf, mengenangkan yang ini satu permintaan.. Si Gf pun kuatkan hati!!
Keesokan harinya: Si Gf call, tapi tak di jawab. So si Gf pergi ke dekat rumah si Bf dia. Di luar rumah, ramai orang. Dia mula rasa pelik then terus masuk ke rumah. Sekujur tubuh terbaring kaku di ruang tamu dan tubuh itu adalah jasad si Bf yang dah meninggal, mak si Bf pun bagi surat dekat Gf...
Surat yang bertulis:
Sayang, semalam awak dapat hidup sehari tanpa saya. Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dapat hidup bahagia tanpa saya............ IloveYou.....(",)

Sedihnya bile ak bace text ini...
Ya Allah, bagi lah ak kesempatan,
utk ak membhgiakn pasangan ku,
agar sentiase cinta ku perputik,
ku tahu idup hnye semntara,
kali ini sahaje,
biar kn ku buktikan,
cinta dan sayangku,
hanya pdmu yg bergelar kekasih........(",)

SEKIAN......

KunCi CinTa (",)

Di suatu kau
datang dan bertanya
padaku apa yg
lebih penting
dirimu
atau nyawaku
dan aku
menjawab
nyawaku
lebih penting
Dan kau pun
berlalu dengan
penuh
kekecewaan
Tanpa pernah
kau sedari
bahawa kaulah
nyawaku itu
Sesungguhnya kau
adalah cinta dan
nyawaku dalam
hidup ini (",)



Wednesday, 5 October 2011

kawanku yg terbaik (",)







salam... spe ye ni kt atas ni?? agak2 korg?? oke2.. ak bg th.. kwn ak name nye EYNA.. yg sebelah kanan tuh ak la.. hee.. ni la kwn bek time dari sek agama,sek rendah n menengah.. lame kn kteorg berkwn... tp kn?? ble da abs sek masing2 da bz.. yg ak ni kne PLKN la, lps tuh start kje... yg eyna lak, bz dgn bisnes cakoi dye..ape2 pn, terbaik ma cakoi dye kt RANTAU PANJANG KLANG..sodap la ktakn.. Kdg2 time ak cuti je, ak lepak kte tmpt niage eyna.. smbil2 usha mamat.. cewah., hehehe... (",) Ak ingt lg, time eyna first brek dgn ex dye,gler frust menongeng dye...harap maklum first love la kata kn huhuhu.. ingat lg tw.. time perhimpunan kt sek,dye dok blkg ak..gler la, bole lak eyna menangs sbb ex bf dye tuh..ha abs baju sek ak basah kne ari mata.. terkejut berok ak time tuh.. lawak2. heee,, Ade time tuh dye mngadu psl fmly dye time dlm class.. ak dgr kn je, dye menangis..kesian tgk dye..ble ak cte psl mslh ak lak, ak x nangs pn.. sbb ak suke pendam,.hehe..best partnye yg sejiwa n sekepala dgn ak,  wktu sains.. bole lak ak dgn eyna.. bole men lentok2 pale,, dala busan.. ngantuk pn ade gk tw..nkl kteorg ni, Tp2.. kmi ni pendiam2 tw dlm class..poyo je! tp skuk ni.. ak RINDU sgt dgn eyna, dye da practikal da..bz nye dye. Xpelah, yg penting hubungan persahabatan kte masih TEGUH..Ak sentiase ingt kt ko.. oke la setakat sini jela, byk lg ctenye.. smpai ble2 x abs. Oke Yg psl kwn sorg ak ni lak.. name nye AIN..oke dye ni.bole d katakn sejiwa n sekepala dgn ak ak. Dye ni pn kwn dri sek agama smpai sek menengah..kami bertiga sahabat baik..g ke sane sini kmi bertiga, kembar 3 la ktakn.. huhu. Time eyna stdy, tingal kmi berdua jela.. jln berdua2 je,,Time g kje pn same2, ak ni suke usik dye.. suke peluk dye, sbb dye ni cubby..huhuhu.. kmi ber3 mmg panas baran, tp ak suke mnglah..wekkss.. tp skuk ni ble da berjauhan.. pehh jd gler ak skuk.. tgu mse je nk d antakn kt  TANJUNG RAMBUTAN,, huhuhu,urnm.. byk lg cte.. da pnt jari ak menaip psl kowg ni.. hahaha.. yg penting ak SAYANG SANGAT2 KT EYNA N AIN.. ILOVEYOUSOMUCH (",)
SEKIAN(",) 

CinTa HaKiKi (",)

Assalamualaikum.. hye2 kowg, sory ekin baru update.. ekin ade smthng nk share kt kowg yg bce tajuk ni la...
Bismillah... " Ya Allah, Jika ak jatuh cinta Ya Allah, Cintakan lah ak kpd seseorang yg melabuhkan cintanya pdmu... Agar brtambah kekuatanku utk menyintaimu..."Ya Muhaimin, Jika ak jatuh hati , Izinkan lah ak menyentuh hati seseorang yg tertaut pdmu... Agar ak tidak jatuh dlm jurang nafsu... "Ya Rabbna, Jika ak jatuh hati, jagalah hati ku pdnya agar tidak berpaling drpd hatimu... "Ya Rabbul Izzati, Jika ak rindu, Rindukan lah ak pd seseorang yg merindui syahid d jalanmu... "Ya Allah, Jika ak menikmati cinta kekasihmu Ya Allah, Jangan!!! Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat d sepertiga malam terakhirmu... "Ya Allah, Jika ak jatuh hati pd kekasihmu Ya Allah, Jangan!!! Jangan biarkan ak tertatih & terjatuh dlm perjalananan panjang menyeru manusia kpdmu... "Ya Allah, Jika kau halakan ak merinduimu, Jangan biarkan ak melampaui batas sehingga melupakan ak pd cinta hakiki & rindu abadi hanya pdmu,mn

Friday, 30 September 2011

TenTaNg SaYa


asslamualaikum (",)
Name penuh dalam i/c ak ialah NOR ASSYIQIN BT KAMARUDDIN.. pehh, siap name pnuh ak letak.. bole thn ak ni.. hehehe (",)
umur ak.. urm da tua da kot.. da 19. hari jadi ak 15.10.1992.. bulan ni oke, spe2 yg bce kasi ak present oke!! gurau je..heve fun (^_^) taun dpn da 20.. lg la da tua.. hee. Ak asl klang, but now ak stay perak.. bole la thn kt perak ni.. lalala.
Tentang ak ni.. x suke menyombong kt org.. ak open pnyer org.. lu langsi, lu GO TO HELL bebeh..!!! ak ni agak mnje   la.. biase la anak tunggal la katekan.. oke la. setakat sni jela.. x bole lbh2.. privacy..heee.. sekian (",)

ShoutMix chat widget

close